Kierrätetty polyamidi ja polyesteri

Kierrätettyä polyamidia ja polyesteriä saadaan muun muassa kierrätetyistä muovipulloista ja tekstiiliteollisuuden ylijäämästä. Polyamidi ja polyesteri ovat öljypohjaisia materiaaleja eli ne ovat valmistettu uusiutumattomista lähteistä saatavista raaka-aineista. Kierrätetyn polyesterin ja polyamidin käyttö on ympäristöystävällisempi valinta, koska siten voidaan vähentää uusien raaka-aineiden tarvetta ja kierrätetään jo olemassa olevia materiaaleja. Kierrätetty polyamidi ja polyesteri ovat yhtä kestäviä ja laadukkaita kuin uusi raakamateriaali.

Kierrätetty polyamidi ja polyesteri ovat erittäin hyvin kulutusta kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat erinomaisesti vaatteiden valmistukseen. Ne ovat hengittäviä ja nopeasti kuivuvia, mikä tekee niistä erittäin mukavia käyttää uimahousuisissa, uimapuvuissa tai urheiluvaatteissa.

Miksi kierrätetty polyesteri on parempi vaihtoehto?

Kun teemme uusia vaatteita kierrättämällä olemassa olevia materiaaleja, se vaatii vähemmän energiaa, vettä ja kemikaaleja kuin jos lähtisimme valmistamaan samat tuotteet uusista raaka-aineista. Kierrättäessä muutamme myös jätteistä jotain, josta voi olla hyötyä uudelleen.

Urheilubokserit
grs sertifikaatti

Mitä GRS-sertifiointi tarkoittaa?

GRS tulee sanoista Global Recycled Standard. Se on kansainvälinen kierrätysstandardin merkki ja merkintäjärjestelmä, joka todistaa kierrätettyjen materiaalien pitoisuudet eri tekstiileissä. Global Recycled Standard -sertifikaatti on yksi tiukimmista kierrätysmateriaalien standardeista. GRS takaa sertifioinnin jokaiselle tuotantovaiheelle, vähentää tuotannosta aiheutuvia haitallisia vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön sekä takaa, että kierrätetty materiaali on turvallista.
GRS-sertifiointi edellyttää, että tuotteen valmistuksessa on käytetty vähintään 20% kierrätysmateriaalia. Black Horsen GRS-sertifioiduissa tuotteissa on käytetty vähintään 88% kierrätysmateriaalia.
Konsernimme GRS-sertifiointinumero on 846970 ja sen on sertifioinut Control Union, Alankomaat.

Alushousut kierrätetystä polyesteristä