Mitä on merinovilla

Villa on luonnonkuitu, joka tulee eläinten, kuten lampaiden, vuohien, laamojen, alpakoiden, kamelien, jänisten ja muiden eläinten karvoista. Villakuitu muistuttaa ihmisten hiuksia, koska siinä on suomuja, jotka tekevät siitä sään- ja vedenpitävän. Tämä tekee villasta ainutlaatuisen materiaalin. Villan pehmeys riippuu kuidun paksuudesta ja siitä, kuinka paljon siinä on suomuja tai pörröisyyttä.

Merinovillapaita

Muun muassa lampaiden karvoista tulevat merinovillakuidut ovat ohuempia ja sileämpiä kuin muut villakuidut. Tämän vuoksi merinovilla tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä ihoa vasten.

Merinovillakuidut ovat ohuempia ja sileämpiä kuin muut villakuidut. Tämän vuoksi merinovilla tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä ihoa vasten. Tavallisen villan pinta on karkeampi ja voi tuntua iholla hieman pistävältä (kuten perinteisissä villapaidoissa), joten sitä ei suositella suoraan ihoa vasten käytettäväksi.

Merinovillaa arvostetaan sen monipuolisuuden vuoksi. Se sopii hyvin erilaisiin sääolosuhteisiin ja aktiviteetteihin. Merinovilla säilyttää lämmön kylmässä ja tarjoaa erinomaisen eristyskyvyn, mutta samalla se pystyy myös viilentämään kehoa lämpimässä säässä. Lisäksi merinovilla on luonnostaan antibakteerista, mikä auttaa estämään hajujen tarttumista vaatteisiin, vaikka hikoilisitkin voimakkaasti.

Merinovillasta valmistetaan erilaisia vaatteita, kuten kerrastoja, sukkia, paitoja ja asusteita, jotka tarjoavat sekä mukavuutta että toiminnallisuutta ulkoiluun, urheiluun ja jokapäiväiseen käyttöön.

Mulesing vapaa merinovilla

Mulesing on kivulias toimenpide, jossa lampaan peräpäästä peräaukon ympäriltä poistetaan ihoa, jotta lampaan iho arpeutuisi. Menetelmällä pyritään estämään loiskärpästen munimista ja kärpästen toukkien aiheuttamia sairauksia. Menetelmä on käytössä esimerkiksi Australiassa.

Eläinten hyvinvointi on meille erittäin tärkeää - niin tarhauksen, kuljetuksen, turvallisuuden ja eettisyyden puolesta. Siksi käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata merinovillaa.

Black Horse -merrinovillavaatteiden valmistuksessa käyetään vain sertifioitua mulesing-vapaata merinovillaa. Hankimme villan pääosin Etelä-Afrikasta, missä mulesing-menetelmää ei harjoiteta.

Lue myös: Miksi valita merinovillakerrasto