Milloin viimeksi tutkit ja tunnustelit?

Munien puolesta -kampanja kannustaa omatarkkailuun ja tukee miesten syöpätutkimusta

Kivessyöpä on nuorten miesten yleisin pahanlaatuinen kasvain. Sen määrä on kasvanut Suomessa viisinkertaiseksi 40 vuoden aikana. Kivessyöpä yleistyy kaikissa länsimaissa, eikä yleistymisen syytä tunneta. Ennuste on kuitenkin hyvä, jos syöpä löydetään varhain. Siksi omia kiveksiä kannattaa tutkia säännöllisesti. 

Suomen tunnetuin alusvaatemerkki Black Horse on kolmatta kertaa toteuttamassa Munien puolesta -kampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta miesten syövistä ja kerätä samalla varoja miesten syöpien tutkimukseen. Munien puolesta -kampanjaboksereiden pakkauksen sisältä löytyy ohjeet kivesten omatarkkailuun, ja jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta lahjoitetaan osa Syöpäsäätiölle.

Syöpäsäätiö
Black Horse munien puolesta

Black Horsen kampanjakasvona Munien puolesta -kampanjassa toimii näyttelijä Tero Tiittanen.

”Päätös lähteä mukaan Black Horsen kampanjakasvoksi, tai voisiko sanoa kampanjamuniksi, oli äärimmäisen helppo. Munien puolesta -kampanja on tärkeällä asialla keräämässä varoja syöpätutkimukseen ja kehottamassa miehiä omatarkkailuun. Lähipiirissäni on kuoltu näihin niin sanottuihin miestentauteihin, joten kampanja on siksikin minulle hyvin tärkeä”, sanoo Tiittanen kampanjaan mukaan lähtemisestä.

Tutki ja tunnustele – katso alta ohjeet kivesten omatarkkailuun

Kivessyövän ensioireita ovat kiveksessä tuntuva kyhmy, toisen kiveksen suureneminen, kiveksen kiinteyden muuttuminen tai kipu. Usein oire havaitaan itse, siksi omia kiveksiä kannattaa tutkia säännöllisesti.

Alla ohjeet omatarkkailuun. Otathan yhteyttä lääkäriin, jos huomaat jotain poikkeavaa.

Tutki molemmat kivekset kummallakin kädellä vuorotellen.

Tutki molemmat kivekset kummallakin kädellä vuorotellen.

Pidä kivestä peukalon ja muiden sormien välissä ja pyörittele sitä kädessäsi.

Pidä kivestä peukalon ja muiden sormien välissä ja pyörittele sitä kädessäsi.

Kiinnitä huomiota mahdollisiin kyhmyihin tai muutoksiin kiveksen pinnassa.

Kiinnitä huomiota mahdollisiin kyhmyihin tai muutoksiin kiveksen pinnassa.

Munien puolesta bokserit luomupuuvillasta 3-pack

Munien puolesta

Bokserit luomupuuvillasta 3-pack

Black Horse lahjoittaa jokaisesta myydystä Munien puolesta -kampanjapakkauksesta 1 euron Syöpäsäätiölle. Kampanjatuotetta on saatavana verkkokaupasta ja päivittäistavarakaupoista 1.3. – 31.3.2024 kautta maan.

Joustavasta GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta valmistetut aukottomat bokserit istuvat täydellisesti ja ovat mukavat päällä koko päivän. Leveä vyötärökuminauha ja ihanteellinen lahkeenpituus takaavat erinomaisen istuvuuden. Ei hiertäviä saumoja tai pesulappuja – vain täydellinen mukavuus.

Tutustu kampanjatuotteeseen